Ποιοι είμαστε

Μανιτάρια Κολινδρού
Το 2002 έχοντας πολυετή εμπειρία στη διαχείριση-συλλογή πρώτων υλών ( άχυρα σιτηρών, καλαμποκιού κ.α. ) οι οποίες μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή προοριζόταν για την εκτροφή βοοειδών, ο ιδρυτής της επιχείρησης ΄΄Μανιτάρια Κολινδρού’’ Θωμάς Δριστάς αναγνώρισε μια εναλλακτική επαγγελματική ευκαιρία, τη δημιουργία κάθετης μονάδας παραγωγής μανιταριών.
Σήμερα η επιχείρηση "Μανιτάρια Κολινδρού" είναι μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής μανιταριών που λειτουργεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Έχοντας τη δυνατότητα να παράξουμε 15 τόνους φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους εβδομαδιαίως καθώς και 200 τόνους υποστρώματος μανιταριών πλευρώτους μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τόσο της εγχώριας αγοράς όσο και της διεθνούς, κάνοντας πλέον συνειδητά στροφή στην ποιότητα. Αυτοσκοπός θεωρείται η παράδοση στο καταναλωτικό κοινό προϊόντων μανιταριού ανώτερης γεύσης και διατροφικής αξίας πιστοποιημένα σύμφωνα με τα αυστηρότερα συστήματα διαχείρισης ποιότητας.
Επιδιώκουμε συνεχώς την καινοτόμο ανάπτυξη με γνώμονα τη φιλική προς το περιβάλλον παρουσία:
- Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά συσκευασίας.
- Επιλέγοντας ποικιλίες μανιταριών πλευρώτους εποχιακά κατάλληλες.
- Ανακυκλώνοντας ένα μεγάλο ποσοστό του χρησιμοποιημένου νερού.
- Χρησιμοποιώντας ως οργανικό εδαφοβελτιωτικό το εξαντλημένο υπόστρωμα.
- Πλήρης απουσία χημικών αποβλήτων καθώς και χημικών πρόσθετων στην καλλιέργειά μας.
- Χρήση ηλιακής ενέργειας για παραγωγή ζεστού νερού και αέρα.
- Επιλογή εξοπλισμού ενεργειακής κλάσης Α.
Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία με την πρόσληψη εργατικού δυναμικού και την επιλογή εξωτερικών συνεργατών από την ευρύτερη περιοχή.
Εφοδιαζόμαστε πρώτες ύλες και εξοπλισμό από τοπικούς προμηθευτές και προσφέρουμε χορηγίες σε ποικίλες ντόπιες εκδηλώσεις.
Επιδίωξή μας πάντοτε θα είναι η πλήρης εναρμόνιση με τις συνθήκες της ραγδαία μεταβαλλόμενης εποχής, μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα στον τομέα της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων μας στο καταναλωτικό κοινό ώστε να απολαμβάνει μια επιστημονικώς αναγνωρισμένη τροφή υψηλής διατροφικής αξίας.