Μανιτάρια πλευρώτους με μοσχάρι στο φούρνο

Μανιτάρια πλευρώτους με μοσχάρι στο φούρνο

Μανιτάρια πλευρώτους με μοσχάρι στο φούρνο

Υλικά

  • Μανιτάρια Κολινδρού πλευρώτους 500 γρ.
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 6 χρωματιστές πιπεριές (κίτρινες, κόκκινες, πορτοκαλί)
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 1⁄2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κιλά τομάτες ώριμες
  • δενδρολίβανο ματσάκι
  • 1⁄2 κ. γ. θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2/3 φλ. λάδι
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους Φούρνος  Χρόνος: 240 λεπτά  Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια

Πλευρώτους

Φούρνος

240'

Μέτρια

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με 1/3 του φλιτζανιού λάδι για να ροδίσει και από τις δύοπλευρές. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σε μια άλλη κατσαρόλα (αρκετά βαθιά) ρίχνουμε 1/3 του φλιτζανιού λάδι και βάζουμε τα κρεμμύδια (σε φέτες χοντρές). Τα σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις πιπεριές σε ροδέλες. Έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια. Σε μια γάστρα βάζουμε τις πιπεριές με τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το κρέας προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και δενδρολίβανο. Ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (150οC) για 4­5 ώρες (ποικίλλει ανάλογα το φούρνο).

Καλή σας απόλαυση!

Δείτε Επίσης

Μανιτάρια πλευρώτους πανέ
Mανιτάρια Κολινδρού πλευρώτους Τηγάνι  Χρόνος: 10 λεπτά  Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Πλευρώτους

Τηγάνι

10'

Εύκολη

Μανιτάρια πλευρώτους γεμιστά με τυρί κρέμα
Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους Τηγάνι  Χρόνος: 35 λεπτά  Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Πλευρώτους

Τηγάνι

35'

Εύκολη

Μανιτάρια πλευρώτους με λεμόνι και σκόρδο
Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους Τηγάνι  Χρόνος: 10 λεπτά  Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Πλευρώτους

Τηγάνι

10'

Εύκολη

Πλευρώτους στη σχάρα μαριναρισμένα
Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους Σχάρα  Χρόνος: 15 λεπτά  Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Πλευρώτους

Σχάρα

15'

Εύκολη