Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ Η ΑΛΛΗ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ;

Η κατανάλωση των τυποποιημένων, από εγκεκριμένες μονάδες καλλιέργειας μανιταριών που διατίθενται στα σημεία λιανικής πώλησης είναι απολύτως ακίνδυνη και ασφαλής.

Συγκεκριμένα, στα ‘’Μανιτάρια Κολινδρού’’ γίνονται συνεχώς εργαστηριακές αναλύσεις των προϊόντων μας καθώς επίσης τηρούνται τα πρότυπα ολοκληρωμένης διαχείρισης και εξασφάλισης ποιότητας ISO 22000 και GLOBAL.G.A.P.

Όσον αφορά τη βρώση άγριων μανιταριών οπωσδήποτε η συλλογή τους θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα την εξής ρήση "Μαζεύουμε μόνο ό,τι αναγνωρίζουμε με βεβαιότητα" από έμπειρους συλλέκτες.

Εξάλλου είναι γνωστή η παροιμία "Όλα τα μανιτάρια τρώγονται μερικά όμως μόνο μια φορά".

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ;

Για ερασιτέχνες που έχουν διάθεση να ανακαλύψουν το θαυμαστό κόσμο των μανιταριών χωρίς μεγάλο κόστος αρκεί ένας σκιερός απάνεμος χώρος (αποθήκη, υπόγειο, προστατευμένο μπαλκόνι). Φθινόπωρο, άνοιξη και δευτερευόντως χειμώνας είναι κατάλληλες εποχές. Τα μπλοκ μανιταριών πλευρώτους είναι έτοιμα για παραγωγή, δε χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα. Περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Η ένταξη των μανιταριών στη δίαιτά μας δίνει πολλές εύγεστες επιλογές χωρίς να εμπεριέχουν λίπος, χοληστερίνη και τριγλυκερίδια. Ταυτόχρονα, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας ίδιας με αυτή του κρέατος και σε φυτικές ίνες. Επίσης έχουν λιγοστές θερμίδες και προστατεύουν τον οργανισμό μας αφού έχει αποδειχθεί η αντικαρκινική τους ιδιότητα.